JUVO RE JUVO NATE YOURSELF!

MI A JUVO

Teljes értékű táplálkozás lényege

A teljes értékű táplálkozással arra törekszünk, hogy feldolgozatlan, adalékmentes, biogazdálkodásból származó ételeket fogyasszunk. Minél kevésbé feldolgozott, természetes egy étel, annál inkább teljes értékű.
Szervezetünket sejtek trilliói alkotják, melyek állandóan a születés, öregedés, halál és újjászületés körforgását követik. Az étel, amit megeszünk, részben sejtjeink táplálékává is válnak. Amikor a sejtek meggyengülnek és elveszítik a képességet a regenerálódásra, a szaporodásra, betegek leszünk, és tápanyagokra van szükségünk ahhoz, hogy sejtjeink újra egészségesek legyenek. A teljes értékű ételek jobban harmonizálnak, táplálóbbak sejtjeink számára, mint a feldolgozott főtt ételek általában. Természetes formában juthatunk vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz, enzimekhez. A nyers étrend tartalmazza az összes természetes módon aktív összetevőt a szervezet metabolizmusa (anyagcsere) számára, miközben az immunrendszert is erősíti.
Dr. Hwang szerint három év leforgása alatt szervezetünk sejtjei jelentős részében megújulnak. Azt is megfigyelte, hogy ha növeljük a nyers ételek fogyasztását - olyan területeken, ahol a sejtek megújulása rövidebb ciklusú – a javuló változás általában hamarabb következik be. (lásd: Dr. Hwang: Természetes Nyers Étele és az Egészség c. könyvében a “Nyers ételek elemzése és hatása” c. fejezetben) A legjobb tápanyaghoz akkor juthatunk, ha a zöldségeket, gabonákat frissen a gazdálkodóktól vagy a termelőktől szerezzük be. Ez azonban sajnos a XXI. században az ember számára a felgyorsult életritmusunk miatt szinte lehetetlen. Ezért valami más megoldást kell találnunk ahhoz, hogy szervezetünk természetes formában jusson tápanyaghoz.
Figyelem! „A teljes értékű nyers táplálék nem gyógyszer, de egészséges és hatékony fizikai környezetet hozhat létre. Átveszi a szokásos táplálék helyét, amely sokszor gyenge, sérülékeny, és együttműködésre alkalmatlan biológiai környezetet teremt.” - Dr. James Hwang M.D, Ph.D