JUVO RE JUVO NATE YOURSELF!

HASZNOS TANÁCSOK

Intenzív nyers táplálkozás

Vagyunk néhányan, olyanok, akik évente 1-2 alkalommal nagytakarítást végzünk otthonunkban, vagy nagyszervizelést az autónkon és ezt megtesszük a szervezetünkkel is. Kitakarítjuk a szervezetünkből a méreganyagokat, és feltöltjük értékes tápanyagokkal. A JUVO alacsony energiatartalma és magas tápértéke segít abban, hogy egy intenzív nyers táplálkozást megfelelően támogasson. Ebben az esetben javasoljuk, hogy napi 3-6 adagolókanál JUVO–t fogyasszon el nyers táplálkozás során. Emellett igyon meg napi 3-4 liter folyadékot is, ha lehet, forrásvizet. Ezzel optimálisan kiegészítheti étrendjét. Érdemes figyelni arra, hogy a szervezete megkapjon minden olyan tápanyagot, melyek a növényi táplálkozás során kisebb mennyiségben juthatnak a szervezetébe.

Linkajánló: http://www.tamasidr.hu/a-veganvegetarius-es-a-predan-etkezes-orvosi-szemmel/

JAVULÁSI REAKCIÓK
A napi háromszori nyers étkezés nem kellene, hogy gondot okozzon, de azoknak, akinek nincs hozzászokva a szervezete ehhez, bizonyos reakciókat tapasztalhatnak. Ha valaki emésztési problémákkal küzd, kezdje kis mennyiségekkel, és idővel fokozatosan emelje az adagot.
A nyers kosztra átállás kezdeti reakciókat okozhat, úgy mint fejfájás, hasmenés, székrekedés, bőrkiütések, puffadás. Ezek pozitív reakciók, mert azt bizonyítják, hogy az Ön egészsége javul. Ezek csak addig tartanak, míg a szervezetünk nem alkalmazkodik az „új táplálkozáshoz”. Amíg a nyers kosztot követi, a szervezete lassan megszabadul az elhasznált, haszontalan és az esetleges ártalmas anyagoktól. Ez okozza a reakciókat - a természetes gyógyulás jeleit.
Nem mindenki esik át ilyen reakciókon. A tünetek az Ön egyedi testi alkatától és az esetleges betegségek állapotától és időtartamától függenek.

Íme, néhány tünet:

Hasmenés vagy hányás: A szervezet próbál gyorsan megszabadulni a nem kívánt anyagoktól. Azok, akiknek az emésztőrendszere gyenge, vagy nagyon érzékeny, illetve akik kevés gyümölcsöt és zöldséget esznek, általában hajlamosabbak a hasmenésre. Ez esetben érdemesebb minimális mennyiségű nyers étellel kezdeni.
Kiütések vagy viszketés: Amikor a felgyülemlett szükségtelen anyagok nem a vizelettel vagy a széklettel távoznak a szervezetből, akkor a bőrünkön keresztül választjuk ki ezeket. Ilyenkor sok vizet és rostot kell fogyasztanunk, hogy a kiválasztási folyamatot felgyorsítsuk.
Puffadt has és szélszorulás: Emésztés során az étel bomláson megy keresztül, és a szervezet gyorsan megszabadul az esetlegesen ártalmas gázoktól. Ez főleg akkor fordul elő, ha az emésztőrendszer nem elég hatékony.
Fejfájás: Miközben a szervezet megszabadul az ártalmas anyagoktól, gázok és más anyagok oldódnak a vérbe, ami fejfájást és izomfájdalmakat okozhat.
Székrekedés: A víz hiánya vagy az emésztőrendszer gyengesége székrekedést okozhat. A víz mellé rostot is kell fogyasztani, ami megduzzad és beindítja a perisztaltikát (bélmozgást). Ha szárított élelmiszereket fogyasztunk megfelelő mennyiségű víz nélkül, nem tudják kifejteni a hatásukat, és ez székrekedést eredményez.

NE LEGYÜNK FANATIKUSAK!
Nem kell drasztikusnak lennie, mert az feszültséget okoz! Sokan esnek abba a hibába, hogy egy-egy diétának, táplálkozási szokásnak rabjai lesznek és megváltozik körülöttük a világ. Dr. Hwang előnyben részesíti a teljes értékű nyers táplálkozást, de a legfontosabb, hogy az arányokon változtassunk: növeljük a napi élő nyers táplálék bevitelét és csökkentsük a főtt, feldolgozott élelmiszerek fogyasztását. Erre nyújt megoldást a JUVO. Sokszor nehéz még családi körben is megtartani a nyerstáplálkozást, azonban ne zárkózzon el a világtól! Ez nem erről szól. Legyen kitartó és találja meg azokat az időpontokat az étkezésben, amikor élvezheti a nyerstáplálkozás előnyeit. Ha kitartó, 2-3 hónap után látni fogják a változást mások is, és jó példa lesz szerettei és barátai számára.